Legfrissebb lapszám

Programok

Felhívások – Hírek

Közlemény a 60 literes kuka használatáról

kukak_1
Tájékoztatjuk, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás szabályai 2016. január 1-jétől az alkalmazható lakossági gyűjtőedény tekintetében megváltoztak.
A hatályos jogszabály szerint 60 literes kuka használatára csak az olyan háztartások jogosultak, ahol az ingatlant életvitelszerűen használó természetes személyek száma 1 fő és erről a helyi önkormányzat igazolást állított ki.
Az egy főnél nagyobb létszámú háztartásokban minimum 80 liter a használható legkisebb edényméret.

Az új szabályozást a Depónia Nonprofit Kft. november 15-től kívánja érvényesíteni. Aki addig az időpontig benyújtja nyilatkozatát és az erről szóló igazolást társaságunkhoz, továbbra is jogszerűen használhatja a 60 literes edényt. Aki ezeket a dokumentumokat nem nyújtja be, a jogszabály alapján a szerződése automatikusan átállításra kerül 80 literre.
Hangsúlyozzuk, hogy, akinek így módosult a szerződése és a hulladék mennyisége ürítésenként nem haladja meg a 60 litert, annak sem kell többet fizetnie a szolgáltatásért a jogszabály alapján, mint az eddig kiszámlázott 60 literes edény ürítési díja. Ilyen esetekben társaságunk nem kéri az edénycserét 60 literről 80 literre, sőt ezzel látjuk igazoltnak, hogy a hulladék mennyisége nem növekedett meg.
Tehát, aki nem igazolja jogosultságát a 60 literes edényhasználatára, de eddig arról kapta számláját, ezt követően sem fog többet fizetni a szolgáltatásért és hulladékgyűjtő edényre sem kell költenie.
Aki nagyobb edényre vált át, annak a magasabb díjat kel fizetnie.
Mindez a helyzet addig áll fenn, amíg erről esetleges jogszabályváltozás másként nem rendelkezik.
deponia