Legfrissebb lapszám

Programok

Felhívások – Hírek

1,9 milliárdból gazdálkodik Solymár

DSC_0098
A 2016. évi költségvetés fő számai
Solymár idén 1,9 milliárd forinttal gazdálkodhat. Az állami elvonás nagyjából 101 millió forint. A költségvetésbe beépített beruházási keret 18,6 millió forint, falújításokra 28,7 millió forint jut. A német nemzetiségi önkormányzat működését 4 millió forinttal támogatja az önkormányzat, testvérvárosi kapcsolatokra 3 millió forintot szánnak. Nonprofit szervezetek számára 48 millió forintot juttat a falu. Működési tartalékként 3 millió forintot, felhalmozásra 61.6 millió forintot tartalmaz a költségvetés. Az óvodák és bölcsődék működtetéséhez 105,4 millió forinttal járul a település, az Ezüstkor 38,9 millió forint önkormányzati kiegészítést kap, a művelődési ház működését és programjait 70,9 millió forinttal finanszírozza a költségvetés. A polgármesteri hivatal működése 136 millió forintba kerül Solymárnak az állami támogatáson felül. A Lustige Zwerge nemzetiségi óvoda 23,6 millió forint önkormányzati támogatásban részesül.
A költségvetést feszült légkörben tárgyalta a képviselő-testület. A polgármester több módosításnál jelezte ellenvéleményét.
A végszavazását követően Dr. Szente Kálmán polgármester tájékoztatta a képviselőket, hogy a költségvetést nem szavazta meg és így ezért a költségvetésért nem vállal felelősséget.